15.07.2024, 10:39

"Упевнено крокують у минуле": На окупованій Луганщині росіяни впроваджують радянську практику торгівлі

На оккупированной Луганщине россияне внедряют советскую практику торговли

Схоже, на мешканців окупованої Луганщини замість "світлого майбутнього" чекає радянське минуле. Окупанти не планують розвивати захоплені території, натомість активно впроваджують у "звільнених" регіонах радянські практики.

Як зазначили в Луганській ОВА, при окупаційному керівництві захоплені росіянами населені пункти впевнено крокують у минуле, передає Час Пік.

"Білокуракине, Новопсков та Марківка при окупаційному керівництві упевнено крокують у минуле. Замість відкриття сучасних спеціалізованих магазинів у цих районних центрах росіяни впроваджують радянську практику, завозячи на продаж у поштові відділення і промислові товари, і побутові і господарчі. Місяць тому цей пілотний проєкт випробовували у Біловодську та вирішили поширити. Тож тепер за милом чи отрутою від гризунів місцеві крокують на пошту", - ]]>повідомили ]]>у ЛОВА.

Як заявили заступники т.зв. генерального директора "Пошти ЛНР", час розвінчати стереотипи про те, що поштові відділення займаються виключно доставкою пенсій, листів та періодичних видань. Новим напрямком роботи підприємства стало відкриття "магазинів біля будинку". Також "Пошта ЛНР" надаватиме послуги зі страхування автомобілів.

На Луганщині росіяни безжально руйнували лікарні, школи, дитячі садки, держустанови... Тепер російські лікарі приїжджають у командирку "лікувати" місцевих мешканців, а "навчати" дітей збирають вчителів по всій РФ. Замість зруйнованих магазинів – автолавки, замість знищених клубів та Палаців лультури – пересувні "культурні центри", замість інтернету - газети з "правдивими" новинами та пропагандою.

Навіщо витрачатися на будівництво нових магазинів, якщо товари можна продавати на пошті чи в автолавці? Навіщо будувати нові лікарні або МФЦ, адже можна відкрити "єдине вікно" або невеликий кабінетик при "Пошті ЛНР"?

Як за радянських часів життя вирувало у сільських клубах, тепер, мабуть, таким своєрідним "клубом" стане відділення пошти. Там йі отоваритися можна, й документи отримати, й посилку відправити, й новини дізнатися, й газетку з "правдивими" новинами безкоштовно отримати...

Нагадаємо, Луганською обласною військовою адміністрацією офіційно запроваджується збір інформації щодо вцілілого житла на Луганщині, власники якого бажають отримати компенсацію при юридично оформленій відмові від права власності на нього на користь держави Україна у разі потенційної появи такої можливості та наявності необхідних фінансових ресурсів. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

Також стало відомо, що Міністерство освіти та науки України виступає з ініціативою переформатування навчального процесу. Українських дітей-переселенців хочуть позбавити можливості дистанційного навчання та перевести на денну (очну) форму навчання у населеному пункті, де фактично проживає дитина-ВПО. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

Читайте також:

Дали задню? Чи заборонять дітям-ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного вчитися дистанційно

Безкоштовне житло: як ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного стати на облік для отримання житлової площі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк