16.07.2024, 10:00

"У спеку без води та світла": Мешканці Привілля та Новодружеська на Луганщині 2 роки намагаються вижити у "руському мирі"

Новодружеск

Мешканці "звільненого" Привілля та Новодружеська на Луганщині понад два роки намагаються вижити у нелюдських умовах. У містах немає ані світла, ані води, газ – в окремих будинках. Якщо у сусідньому Лисичанську окупанти хоч імітують відновлення, то Привілля та Новодружеськ, наче міста-привиди.

В планах окупантів навіть немає відновлення Привілля та Новодружеська, поки вони лише створюють ілюзію "відродження" Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного. Жителям сусідніх населених пунктів залишається тільки чекати й сподіватися, що колись окупанти виконають свої "красиві" обіцянки й настане "райське життя".

"Понад два роки Привілля і Новодружеськ, що поряд з Лисичанськом, знеструмлені. Окупанти там нічого не лагодять. Відсутнє у цих містах і централізоване водопостачання. Воду низької якості туди доставляють на тракторі. Підвезення - нерегулярні. Запасаються ті, хто першим встиг набрати. Під час літньої спеки ця проблема тільки посилилася", - ]]>йдеться ]]>у повідомленні Луганської ОВА.

Сьогодні Новодружеськ та Привілля, наче міста-привиди. Безлюдні вулиці, жодних будівельних робіт, постійні "прильоти"... Так виглядає більшість населених пунктів Луганщини після приходу "руського миру".

Нагадаємо, Луганською обласною військовою адміністрацією офіційно запроваджується збір інформації щодо вцілілого житла на Луганщині, власники якого бажають отримати компенсацію при юридично оформленій відмові від права власності на нього на користь держави Україна у разі потенційної появи такої можливості та наявності необхідних фінансових ресурсів. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

Також стало відомо, що Міністерство освіти та науки України виступає з ініціативою переформатування навчального процесу. Українських дітей-переселенців хочуть позбавити можливості дистанційного навчання та перевести на денну (очну) форму навчання у населеному пункті, де фактично проживає дитина-ВПО. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

Читайте також:

Дали задню? Чи заборонять дітям-ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного вчитися дистанційно

Безкоштовне житло: як ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного стати на облік для отримання житлової площі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк