17.07.2024, 07:36

На ТОТ цивільні амбулаторії зобов'язали насамперед обслуговувати російських солдатів, - ЦНС

амбулатория

На тимчасово окупованих територіях України цивільних обмежують у правах на отримання медичної допомоги. "У пріоритеті" - російські військові.

Про ситуацію ]]>повідомляє]]> Центр національного спротиву, передає Час Пік.

"На тимчасово захоплених територіях через дефіцит лікарів місцеві окупаційні адміністрації зобов'язали амбулаторії насамперед обслуговувати солдатів ворога. Таким чином ворог хоче розвантажити шпиталі, але при цьому в черговий раз планує сховатися за спинами цивільних і використовувати мирні об'єкти як військові, що є черговим злочином", - йдеться у повідомленні.

Тепер в амбулаторіях насамперед надаватимуть допомогу російським військовим, а також проводитимуть їх огляди. Цивілье населення опинилося "за бортом". Як зазначають у ЦНС, відповідне рішення незабаром буде затверджено на рівні Міністерства оборони РФ.

Нагадаємо, на схід України почали звозити лікарів із Якутії. Російські медики після оглядів відправляють місцеве населення на "профілактичне лікування", тобто на фільтрацію з подальшою депортацією. Після такого лікування люди не повертаються.

Читайте також: Виплати дадуть усім чи у всіх заберуть? Якої грошової допомоги чекати на ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк