18.07.2024, 21:48

"Бавовна" в тимчасово окупованому Новодружеську: ЗСУ завдали удару по місцях дислокації загарбників

Марина Гончар | Всі новини автора
новодружеск

Минулої ночі в тимчасово окупованому Новодружеську Луганської області було неспокійно. Збройні Сили України завдали ударів з реактивних систем залпового вогню "Град" по місцях дислокації російських окупантів.

Вчора ввечері, на вулиці Пролетарській, де знаходилися позиції російських військових, було завдано потужного удару, передає Час Пік.

В результаті цього обстрілу було зруйновано кілька приватних домоволодінь. Цивільні не постраждали.

Крім того, позавчора українські військові також "відпрацьовували" околиці Новодружеська, знищуючи військові об'єкти та техніку противника.

Цікаво, що місцева окупаційна "адміністрація" поки не повідомляла про цей черговий "злочин" з боку ЗСУ. Вони воліють мовчати про подібні інциденти, щоб уникнути паніки серед населення та приховати свої втрати. Така поведінка "влади" є типовою на окупованих територіях, де інформаційна блокада та цензура є частиною щоденної реальності.

Жити в Новодружеську під окупацією надзвичайно важко. Місто позбавлене багатьох "благ цивілізації", що ускладнює буденність його мешканців. Через постійні бойові дії та руйнування інфраструктури, багато будинків залишаються без електроенергії, водопостачання та газу. Відсутність стабільних комунікацій та основних послуг створює нестерпні умови для місцевих жителів.

Місцеві жителі постійно відчувають тиск та страх через присутність окупаційних військ. Будь-які спроби висловити незгоду чи протест можуть призвести до репресій з боку окупаційної "адміністрації". Люди змушені жити в умовах постійної небезпеки та невизначеності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мешканці "звільненого" Привілля та Новодружеська на Луганщині понад два роки намагаються вижити у нелюдських умовах. У містах немає ані світла, ані води, газ – в окремих будинках. Якщо у сусідньому Лисичанську окупанти хоч імітують відновлення, то Привілля та Новодружеськ, наче міста-привиди.

Читайте також: Російські окупанти зруйнували адміністративну будівлю залізниці у Лимані (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк