27.07.2024, 09:44

На Луганщині окупанти продовжують промивати мізки дітям за допомогою "правильної" Z-літератури

Иллюстративное фото / Открытый источник

Російські окупанти створили черговий навчальний посібник, спрямований на "правильне" сприйняття так званої "СВО" у освітян та школярів на окупованій території Луганщини. Окупанти продовжують промивати мізки українським дітям.

Т.зв. "Міністерство освіти та науки ЛНР" направило керівникам усіх освітніх організацій окупованої Луганщини черговий документ, який роз'яснює методологію роботи з дітьми щодо забезпечення лояльного ставлення молоді до т.зв. "Спеціальної військової операції". Про це повідомляє військовослужбовець ЗСУ Артем Карякін (він же "Східний") у своєму ]]>Telegram]]>-каналі, передає Час Пік.

"За фактом: росіяни написали черговий навчальний посібник для дітей, який має забезпечити правильну інформаційну роботу щодо роз'яснення дітям причин початку та проведення так званої "СВО" (звісно ж, на російський пропагандистський лад)...

Загалом, усі посібники розповідають читачеві про те, що Україна є споконвічно російською землею, "Киев - мать городов русских" тощо. Але окремий розділ присвячений "Відповідальності за дискредитацію Збройних Сил Російської Федерації", - зазначив "Східний".

Документ разом із прикріпленим пропагандистським посібником в електронному вигляді вже надіслано керівникам усіх освітніх організацій у т.зв. "ЛНР". Тепер до початку навчального року вчителі мають підготуватися, щоб "правильно" вести інформаційну роботу щодо роз'яснення причин і завдань "СВО".

У той же час, за даними ]]>Центру національного спротиву]]>, в РФ склали списки Z-літератури, яка в обов'язковому порядку повинна бути присутня у всіх бібліотеках та школах на ТОТ.

"Ворог продовжує свою жорстку кампанію по промивання мізків українських дітей. Для цього склав список фронтової поезії, розповідей військових і нарисів про "героєв руской вєсни", які мають "зберегти пам’ять" про війну проти  Україні.  Цей перелік стане обов’язковим для шкіл, бібліотек і культурних центрів тимчасово окупованої території України .

Каталог рекомендованої літератури в мінпропаганди РФ надали центр "Традіція" кремлівського пропагандиста Прилєпіна і фонд "Защітнікі отєчєства". Загалом у списку зазначено 15 книг із серії "КПД", яку редагує сам Прилєпін. Крім цього, автори списку літератури рекомендували поширювати картини і скульптури, пов’язані з війною в Україні, – погруддя військових злочинців", - повідомили у ЦНС.

Читайте також: 

Хроніка звільнення "трикутника", або Як звільняли Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне 10 років тому

Жителям Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного спишуть частину платежів за світло та газ? Хто потрапив до категорії "щасливчиків"?

"Віджатий трикутник": Що робити мешканцям Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного, якщо їхні квартири захопили окупанти

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк