02.08.2024, 07:07

Крим під вогнем: у мережі повідомили про вибухи у Севастополі та показали відео

Віктор Білий | Всі новини автора

У ніч проти 2 серпня в окупованому Криму пролунали вибухи, охопивши кілька районів півострова. Звуки вибухів було чути у Севастополі та Балаклаві, Саках, Євпаторії та Сімферополі.

Про це пише "Кримський вітер" з посиланням на окупаційного "гауляйтера" Севастополя Михайла Развожаєва, передає Час Пік.

За даними місцевих джерел, серія вибухів почалася близько пів на другу ночі. У мережі повідомляють, що гуркіт лунав від Севастополя до Балаклави, а також у Саках, Євпаторії та Сімферополі.

Окупанти стверджують, що причиною вибухів стала атака безпілотників та ракетний удар. Михайло Развожаєв, представник окупаційної "адміністрації" Севастополя, заявив про роботу сил протиповітряної оборони в районі міста та загрозу балістичних ракет. Пізніше він написав у своєму Telegram-каналі, що було збито кілька повітряних цілей.

За інформацією Рятівної служби Севастополя, на пішохідному переході на вулиці Хрустальова впала частина збитої ракети. Уламки також знайшли в районі вулиці Острякова, де, за попередніми даними, горять частини збитого безпілотника.

Окупаційна влада також повідомила про виявлення уламків збитих повітряних цілей на вулицях Симонка, Учкуївки, Острякова, Пилипенка, а також на Морських піхотинців. У житлових районах Севастополя, таких як вулиці Морських піхотинців, Неглінна, Романова та Горпіщенка, очевидці повідомили про падіння частин збитих ракет. На проспекті Генерала Острякова було обірвано лінію електропередач.

На цей момент даних щодо постраждалих немає. Развожаєв повідомив про "відбиття масованої атаки на Севастополь" і додав, що було збито "більше чотирьох повітряних цілей". Проспект генерала Острякова було перекрито через збиту ракету ATACMS із суббоєприпасами. Очікується, що проспект залишиться закритим до полудня.

"Якщо піротехніки зрозуміють, що вивезти частину ракети неможливо, то її буде знищено на місці з усіма необхідними заходами безпеки. Жителів найближчих будинків буде повідомлено, якщо потрібно буде тимчасово залишити свої будинки", - повідомив Развожаєв у своєму Telegram-каналі.

У мережі також обговорюється можливе влучення в районі 13-го судноремонтного заводу Чорноморського флоту Росії в Кілен-бухті. Інформація про це поки що не підтверджена.

Читайте також: Українські дрони та ракети змушують російський флот терміново перебазуватися з Криму на Кавказ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк