04.08.2024, 10:03

"Залишки колишньої розкоші": У мережі показали, що залишилося від Чистого озера у Сєвєродонецьку

Чистое озеро в Северодонецке / Архивное фото

У мережі з'явилися нові фото з окупованого Сєвєродонецька, на яких видно, що від Чистого озера практично нічого не залишилося. Якщо до війни місто могло похвалитися наявністю двох озер – Чистого та Паркового – то зараз від водойм нічого не залишилося.

Чисте озеро до війни було улюбленою локацією для відпочинку серед сєвєродончан та мешканців сусідніх міст. У мережі показали, що від нього залишилося, повідомляє Час Пік.

Раніше ми повідомляли, що перед самою війною в розробці були проєктно-кошторисні документації на облаштування території біля Чистого озера. Спочатку планувалося вирішити проблему з висиханням водоймища - налагодити підкачування води, щоб збільшити рівень води. Восени 2022 р. планували провести акцію із зариблення Чистого озера, також було намічено проведення біомеліоративних робіт для зменшення заростання водоймища водною рослинністю.

Розроблявся проєкт благоустрою території біля Чистого озера. Планувалося створити окрему зону для занять спортом, та зону відпочинку, облаштовану лавочками із сонячними панелями та сучасним освітленням, щоб біля озера можна було безпечно та комфортно відпочивати навіть увечері. Також планували облаштувати сучасний безпечний пляж із біотуалетами, питними фонтанчиками, душовими кабінками та кабінками для перевдягання.

"Звільнене" Чисте озеро виглядає так:

Чистое озеро в Северодонецке Чистое озеро в Северодонецке

У публікації використано інформацію з Telegram-каналів "]]>Северодонецк Times]]>" и "]]>Северодонецк ЛХС 1934]]>".

Читайте також:

"Не позбавляйте нас віри": Як одне рішення чиновників може перевернути життя переселенців з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного

Безкоштовне перевезення речей: як переселенцям з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного подати заявку на послугу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк