08.08.2024, 20:06

Житель окупованого Луганська отримав 8,5 років колонії суворого режиму за фінансування "Азова"

вавпав

У Луганську, місті, що перебуває під тимчасовим контролем окупантів, відбувся судовий процес, за результатами якого місцевий мешканець був засуджений до восьми з половиною років позбавлення волі. Чоловіка звинуватили в наданні фінансової підтримки українському батальйону "Азов", який Росія вважає терористичною організацією.

Про це повідомляють окупаційні ресурси, передає Час Пік.

Згідно з матеріалами слідства та судовими рішеннями, обвинувачений свідомо надавав фінансову допомогу учасникам батальйону "Азов", попри те, що організація була офіційно заборонена на території РФ.

Від лютого до листопада 2023 року він здійснив щонайменше вісім грошових переказів через мобільну платформу на рахунки, пов’язані з цією організацією.

Чоловіка було затримано в центрі Луганська під час спецоперації, яку здійснили російські "силовики". Його дії були кваліфіковані за частиною 1.1 статті 205.1 Кримінального кодексу Росії, що передбачає відповідальність за фінансування тероризму.

Під час судового засідання було оголошено вирок – 8 років і 6 місяців колонії суворого режиму. Обвинувачений відбуватиме своє покарання в одній з виправних установ Росії, де умови утримання є одними з найсуворіших.

Цей випадок підкреслює посилення тиску на громадян, які проживають на окупованих територіях, і є черговим прикладом застосування репресивних заходів з боку російських окупаційних сил проти тих, хто виявляє підтримку українським військовим формуванням.

Читайте також:

ТОТ Луганщини відвідали праворадикальні маргінали з Італії, - ЦНС

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк