10.08.2024, 09:58

У Сєвєродонецьку створили спеціальну групу, яка вирішує, як фарбувати будинки в окупованому місті

Ремонты в оккупированном Северодонецке

В окупованому Сєвєродонецьку створили спеціальну групу, яка колегіально визначає колірну гаму житлових будинків та інших об'єктів соціального призначення. В окупаційній адміністрації заявили, що колірна гама "має чітко ув'язуватися з історією".

Гауляйтер Сєвєродонецька Микола Моргунов заявив, що у місті роботи ведуться на багатьох будівельних об'єктах. Він похизувався "дизайнерським оформленням" фасадів будівель, повідомляє Час Пік.

За словами Моргунова, існує узгоджений "план з дизайнерського оформлення фасадів", який склала спеціально створена робоча група. Група, до якої увійшли архітектори, дизайнери та художники, визначає колірну гаму житлових будинків та інших об'єктів соціального призначення.

"Умова була така: колірна гама повинна чітко ув'язуватися з історією, з фарбами, що застосовуються при будівництві міста. Наприклад, по проспекту Космонавтів – переважно біло-синьо-блакитні кольори та відтінки. По Гвардійському проспекту – переважно теплі, "пісочні" - жовті, помаранчеві, коричневі відтінки, місто-то будувалося на пісках. Сьогодні роботи в цьому напрямку тривають по протяжним проспектам, вулиці Курчатова", - заявив Моргунов.

оккупированный Северодонецкоккупированный Северодонецк

Інформаційні ресурси, підконтрольні окупантам, публікують "красиві кадри", розповідаючи, як місто "відроджується на очах".

Тим часом у мережі місцеві жителі повідомляють, що так "зразково-показово" виглядають далеко не всі будинки у місті.

"Щодо Сєвєродонецька, я зрозумів так, що відновлені будинки всередині кварталів не прикрашають і не утеплюють, а ось ті, що стоять по-над дорогами, шосе і центральних проїздів, марафетять. Коротше, нашому будинку не обломиться така краса, але місто стає ошатним, принаймні, його фасад", - пишуть у мережі.

Читайте також: "Не позбавляйте нас віри": Як одне рішення чиновників може перевернути життя переселенців з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного

Читайте ще: Безкоштовне перевезення речей: як переселенцям з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного подати заявку на послугу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк