10.08.2024, 14:27

"Що не день, то нові правила": мешканці окупованого Лисичанська незадоволені через несумісність "місцевих та російських законів"

парпо

У тимчасово окупованому Лисичанську Луганської області зростає хвиля обурення серед мешканців через непогодженість місцевих "адміністративних" практик з російськими "законами".

Про це повідомляють у мережі, передає Час Пік.

Місцеві жителі вказують на серйозні проблеми, що виникають внаслідок відсутності "єдиного правового простору", що ускладнює їхнє повсякденне життя.

Однією з найбільших проблем є те, що в Лисичанську діють "закони та правила", які суттєво відрізняються від російських "стандартів". Мешканці стверджують, що наявні місцеві "нормативи" виглядають так, ніби вони були створені у відриві від реальності.

Так, один з мешканців розповів про свою ситуацію, коли намагався вирішити питання, що стосуються його житлових умов. Його досвід показав, що місцеві "чиновники" постійно заперечують будь-які документи й вигадують нові правила без урахування наявних норм.

Ця ситуація породжує велику невизначеність, оскільки місцеві працівники "адміністрації" часто змінюють правила та створюють нові, які не мають чіткої правової основи. 

Лисичанську взагалі свої закони, які не збігаються з російськими, наприклад, МО (таке відчуття, що вони на місяці їх вигадують). Чоловік їздив зі своїми питаннями про будинок, все геть заперечують і вигадують щоразу щось різне ... Дивно, але факт", 

"Так у всій Росії. Залежить від регіону",

"А в Лисичанську залежить не від регіону, а від самих співробітників. Що не день, то нові правила у них і свої якісь неіснуючі закони", - йдеться у повідомленнях.

Тим часом в окупованому Сєвєродонецьку створили спеціальну групу, яка колегіально визначає колірну гаму житлових будинків та інших об'єктів соціального призначення. В окупаційній адміністрації заявили, що колірна гама "має чітко ув'язуватися з історією".

Читайте ще: "Віджатий трикутник": Що робити мешканцям Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного, якщо їхні квартири захопили окупанти

Читайте також: "Сміятися чи плакати?": У мережі з'явився архівний "документ" щодо перейменування вулиць в окупованому Рубіжному

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк