11.08.2024, 07:00

Ракетна атака на Київщині: загинули мирні жителі, серед них – 4-річна дитина

Сьогодні вночі, 11 серпня 2024 року, Київщина знову опинилася під ударом ворожої ракети. Внаслідок атаки у Броварському районі уламки ракети впали на приватні житлові будинки, що призвело до трагічних наслідків.

За даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС), під час пошуково-рятувальних робіт під завалами будівлі було виявлено тіла 35-річного чоловіка та його 4-річного сина, передає Час Пік.

Ще троє людей отримали тяжкі травми та були госпіталізовані. Рятувальні роботи продовжуються, оскільки ситуація залишається надзвичайно складною.

Ця атака була частиною ширшого удару, завданого кількома українськими регіонами.

У ніч проти 11 серпня Повітряні Сили ЗСУ попередили про загрозу застосування балістичного озброєння з півночі. У Києві, його передмістях та на лівому березі, а також у Сумській та Полтавській областях пролунали вибухи.

За попередньою інформацією, для атаки використовувалися ракети "Іскандер-М" або KN-23, вироблені у КНДР. На Полтавщині та на підступах до Києва активно працювала протиповітряна оборона. Сергій Попко, начальник КМВА, закликав мешканців залишатися в укриттях до завершення повітряної тривоги.

Крім того, у повітряному просторі України було зафіксовано 25 ворожих безпілотників. Моніторингові канали повідомляють, що використовувалися чотири пускові установки, внаслідок чого було випущено до восьми ракет. Типи ракет буде уточнено Повітряними Силами України.

Читайте також: У Курській області знищено сучасний ударний гелікоптер "Ка-52"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк