13.08.2024, 13:57

Зневоднення на фронті: Британська розвідка розсекретила чергову проблему окупантів

Віктор Білий | Всі новини автора

В умовах конфлікту, що триває на території України, російська армія стикається з новою критичною проблемою - нестачею питної води.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії, посилаючись на дані своєї розвідки, повідомляє Час Пік.

Ситуація стала настільки серйозною, що у деяких регіонах паяння води для російських льотчиків скоротили до одного літра на день. Це лише чверть від мінімально рекомендованого обсягу води, необхідного підтримки працездатності за умов високих температур. В умовах спеки, коли потреба у воді значно зростає, таке скорочення може серйозно вплинути на здоров'я та боєздатність військовослужбовців.

Через нестачу води російські військові змушені звертатися до місцевих жителів за допомогою або використовувати імпровізовані методи, включаючи фільтрацію води із калюж. Однак використання неочищеної води призвело до збільшення кількості захворювань, пов'язаних зі споживанням неякісної води. Ця обставина не лише погіршує фізичний стан солдатів, а й знижує їхній моральний дух та ефективність на полі бою.

Британська розвідка наголошує, що нестача води та пов'язаних із нею захворювань може мати довгострокові негативні наслідки для російської армії, посилюючи й так складні умови на фронті.

Міністерство оборони Великобританії зазначає, що погіршення умов постачання, включаючи проблеми з водопостачанням, чинить значний тиск на моральний дух російських військових.

Раніше британська розвідка повідомляла, що відсутність регулярної ротації та необхідної підготовки є однією з причин низького бойового духу та нездатності російської армії проводити складні наступальні операції.

Читайте також: В Україні зростає захворюваність на COVID-19: зафіксовано новий штам коронавірусу FLiRT

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: