13.08.2024, 14:24

"Удар" по автобусу в Лисичанську: окупанти показали фото та повідомили про жертви

Сьогодні вранці в окупованому Лисичанську Луганської області стався обстріл, внаслідок якого постраждав пасажирський автобус. Інцидент стався близько 11.45 в районі ГТВ, недалеко від зупинки громадського транспорту.

За даними окупаційних ресурсів, снаряди, імовірно, касетного типу, впали поряд з автобусом, коли той знаходився біля зупинки, передає Час Пік.

"Внаслідок цієї трагічної події загинула одна людина, 28 мирних жителів отримали поранення, у тому числі 12-річна дитина", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що 12 осіб перебувають у тяжкому стані, а шість - у вкрай тяжкому. "Постраждалим надається вся необхідна медична допомога. На місці події працюють екстрені служби, включаючи саперів, які оточили територію та проводять необхідні роботи для забезпечення безпеки".

Пізніше окупанти додали, що число поранених збільшилося до 31 особи.

Попри заяви проросійських джерел про те, що снаряди, ймовірно касетного типу, потрапили до району училища № 94, коли поряд проїжджав автобус, багато хто в мережі висловлює сумніви щодо правдивості цієї інформації. На їхню думку, обстріл може бути спланованою провокацією, метою якої є звинувачення Збройних сил України в ударах по мирних жителів.

Читайте також:

"Примусова втрата майна українських громадян": окупаційна "адміністрація" Лисичанська опублікувала список квартир для конфіскації

Мешканці Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного можуть подати заяву до міжнародного Реєстру збитків у Гаазі: як це зробити

Стане легше? Переселенцям хочуть запропонувати новий вид допомоги

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк