18.08.2024, 12:30

"Людей все більше і більше": Нічне життя та актуальні проблеми в окупованому Сєвєродонецьку

Віктор Білий | Всі новини автора
Северодонецк

В інтернеті з'явилися нічні кадри з окупованого Сєвєродонецька Луганської області, які привернули увагу користувачів.

На знімках, які публікують жителі міста, зображена вулиця Курчатова, 10, де видно, що лише п'ять вікон із величезної кількості горять світлом, передає Час Пік.

Це може свідчити, що з усіх квартир у будинку лише п'ять є житловими, а решта залишаються порожніми.

Користувачі мережі іронічно коментують ситуацію, що склалася: "Людей все більше і більше", що підкреслює все помітніше зменшення кількості жителів у місті.

"По місту людей справді побільшало в порівнянні з 23 роком і початком 24-го. На думку місцевих близько 60 000. Я так не думаю, йдучи з гостей додому по Гагаріна, і бачачи світло в житлових квартирах, складається враження про меншу кількість", - пишуть очевидці.

Мешканці Сєвєродонецька також повідомляють, що у районі будинку за адресою Курчатова, 10, будівельники влаштували склад будівельних матеріалів. Багато хто помилково вважає, що це свідчить про ремонт будівлі, проте, за наявною інформацією, будинок призначений для знесення.

Ситуація у місті залишається напруженою, і місцеві жителі активно діляться своїми спостереженнями. Однією з найбільш обговорюваних проблем стали затримки та невиплати зарплат в організаціях, пов'язаних із міським бюджетом. Особливо гостро це питання стало після нещодавнього страйку водіїв автобусів. Крім того, у бюджетній сфері зарплати залишаються низькими, що спричиняє невдоволення серед працівників.

Не рідкість та випадки злочинів. Нещодавно сталося пограбування квартири, проте поліція відповіла постраждалим, що не розслідує такі випадки, а обмежується лише патрулюванням. На тлі цього ночами можна почути стрілянину, що, ймовірно, свідчить про те, що деякі жителі не бажають дотримуватися комендантської години.

На додаток до цього, стан доріг у Сєвєродонецьку залишає бажати кращого.

"На вулиці Курчатова залатали тільки ділянку від Будівельників до Гагаріна, залишивши ями на інших ділянках дороги. Перехрестя Курчатова - Гвардійський, як і раніше, залишається в поганому стані", - пишуть у мережі.

Читайте також: В мережі показали вартість продуктів у супермаркеті Сєвєродонецька

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк