20.08.2024, 07:31

З Покровська будуть примусово евакуювати сім'ї з дітьми

Покровск / Фото: REUTERS - VIACHESLAV RATYNSKYI

Російська окупаційна армія впритул наблизилася до Покровська на Донеччині. Влада закликала жителів міст Покровськ та Мирноград евакуюватися, поки є можливість зробити це безпечно.

З Покровська щодня виїжджають 500-600 людей. Для безпечної евакуації з міста залишилося один-два тижні з урахуванням темпів просування російської армії. Про це начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк ]]>заявив ]]>в етері "Радіо Свобода", передає Час Пік.

За його словами, приблизно 60 відсотків мешканців виїжджають з Покровська самотужки, власним транспортом. Вже цього тижня у місті буде запроваджено примусову евакуацію дітей.

"В нас було 13 700 дітей до повномасштабної війни. Зараз в громаді залишається ще 4 788 дітей, тобто третина ще залишається… Я думаю, що ми дійдемо до того на цьому тижні, що в нас буде теж примусовий вивіз дітей", – сказав Добряк.

Влада закликає людей їхати поки це можливо ще зробити в спокійному режимі. У Покровську працюють усі сервіси та служби, але незабаром їхню роботу доведеться згорнути.

"На сьогодні поки що в Покровську працює все, всі сервіси, повністю. Тобто, і вода, і електрика, і газ, і комунальний транспорт їздить. І магазин, ринки, банки, суд, ДМС, ЦНАП. Поки що працює все. Але ми розуміємо, що тиждень там буде згортатися потихеньку", – сказав Добряк.

Голова Донецької ОВА Вадим Філашкін повідомив, що на позачерговому засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ ​​та НС Донецької області ухвалено рішення про обов'язкову евакуацію примусовим чином дітей з їхніми батьками чи особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками.

Рішення стосуватиметься 13 населених пунктів, серед них Покровськ та Родинське, села Гнатівка, Даченське, Жовте, Зелене, Лисівка, Новопавлівка, Новоукраїнка, Пушкіне, Ріг, Сухий Яр, Троянда і Чунишине.

"За останній час фронт підійшов занадто близько до Покровщини і на це слід реагувати належним чином...

Безпека дітей — це відповідальність дорослих. Коли наші міста опиняються в зоні досяжності фактично будь-якої ворожої зброї, рішення про евакуацію — необхідне і неминуче", - ]]>написав ]]>Філашкін у Facebook.

Читайте також: Гуманітарний коридор у бік України для жителів Курської області: прийняти не можна залишити?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк