20.08.2024, 21:57

"Лікарів не вистачає, черги божевільні": стало відомо про "передову російську медицину" у Рубіжному

Оксана Мовчан | Всі новини автора
апарв

У тимчасово окупованому Рубіжному Луганської області ситуація з медичним обслуговуванням стала надзвичайно складною.

Про це повідомляють у мережі, передає Час Пік.

Окупаційні "адміністрації" обмежують кількість пацієнтів, які можуть отримати медичну допомогу, суворо регулюючи процес.

На сьогодні лікарні в Рубіжному приймають не більше ніж п’ять осіб на день, що створює величезні черги. Для отримання медичних послуг потрібно записуватися за спеціальними талонами. Однак, навіть наявність талону не гарантує, що медична допомога буде надана: систематично існують випадки, коли людям відмовляють у прийомі.

Процедура запису в медичний заклад ускладнена ще й необхідністю отримання нової медичної картки. Зокрема, старі записи про хронічні захворювання і попередні лікування не враховуються, що створює додаткові труднощі для пацієнтів, які мають потребу в тривалому спостереженні і лікуванні.

Ці обмеження ще більше ускладнюють і без того важкий доступ до медичних послуг для жителів окупованих територій, зокрема для людей з хронічними захворюваннями та літніх осіб, які найбільше потребують медичної допомоги.

Нагадаємо, що у тимчасово окупованому Рубіжному знову виявили об'єкти з ознаками "безхазяйного нерухомого майна".

Як повідомлялось раніше, останніми тижнями ситуація у місті залишається нестабільною. За повідомленнями очевидців, у місті постійно відбуваються різні інциденти від військових сутичок до аварійних ситуацій, які накладають додаткові відбитки на життя місцевих жителів.

У публікації використано інформацію з ТГ- каналу]]> "Трикутник".]]>

Читайте також:

Ось вона, "свобода": З "ЛНР" чиновників випускатимуть лише після ретельної перевірки органами ФСБ та спецслужбами РФ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк