27.08.2024, 12:08

У школах "ЛНР" дітям заборонять користуватися телефонами

Оккупированный Северодонецк

На окупованих територіях Луганської області у школах дітям заборонять користуватись мобільними телефонами під час навчального процесу. Як заявляють чиновники "ЛНР", це "заборонено законом".

Використання телефонів під час уроків заборонено законом. Про це заявив т.зв. міністр освіти та науки "ЛНР" Іван Кусов в інтерв'ю інформаційним ресурсам, підконтрольним окупантам, передає Час Пік.

За його словами, якщо школяр отримає кілька зауважень від вчителя й не відреагує, то на дитину та її батьків чекають "серйозні розгляди", аж до "відрахування зі школи".

Як зазначив Кусов, так боротимуться з хуліганами, у яких "залежність від гаджетів" і вони "грають у телефони" замість того, щоб слухати вчителів.

Чиновник уточнив, що мати при собі телефон у школі не забороняється. Але його треба тримати у рюкзаку або "кудись здавати на час навчальних занять".

"Можна взагалі не давати телефон до школи. Однозначно, під час уроку телефон не повинен бути в руках у дитини...", - сказав Кусов.

Тепер перед батьками постає питання: відібрати у дитини телефон й переживати, доки вона не повернеться зі школи, або залишити й ризикувати нарватися на "серйозні розгляди"...

Тим часом стало відомо, що випускники з Лисичанська, яких вивезли до РФ для закінчення навчального року і складання іспитів за російськими стандартами, вже не повернуться на Луганщину і залишаться в РФ.

Читайте також: "Луганський клондайк": Окупанти шукають охочих добувати золото та срібло на території "ЛНР"

Читайте також: Гуманітарний коридор у бік України для жителів Курської області: прийняти не можна залишити?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк