29.08.2024, 13:33

Російські війська нарощують просування до Покровська: ЗСУ зміцнюються в Курщині: нові дані від ISW

Віктор Білий | Всі новини автора

Російські окупаційні війська продовжують значне тактичне просування у напрямку Покровська, а українські сили, мабуть, зміцнюються у Курщині.

За даними аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), російські сили на 28 серпня просунулися до східної частини селища Мемрик, розташованого на південний схід від Покровська, передає Час Пік.

Додаткові геолокаційні кадри підтверджують просування російських військ уздовж вулиці Вишневої з Червоного Яру до Гродівки, а також до річки Журавка у центрі Гродівки та південних околиць Мирнограду.

Водночас російські "військкори" стверджують, що окупанти досягли східних околиць Селидового і, ймовірно, увійшли до міста після того, як українські сили відступили з деяких позицій.

На тлі цих подій українські військові джерела та аналітики відзначають уповільнення темпів настання ЗСУ у Курщині. За повідомленням ISW, українські сили в цій галузі, ймовірно, окопуються та фіксують контроль над нещодавно захопленими територіями. Водночас російські джерела стверджують, що російські війська відновлюють деякі втрачені позиції та стабілізують ситуацію в Курщині.

Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков спробував спростувати повідомлення про те, що в Курській області беруть участь російські "строковики", назвавши їх "спотворенням реальності". Однак, за даними ISW, існує безліч доказів, що підтверджують використання "строковиків" у бойових діях.

Ці події продовжують підкреслювати динамічність ситуації на фронті та складність поточних бойових операцій як для російських, так і для українських сил.

Читайте також: Росіяни запустили по Україні керовані ракети та понад 70 "шахедів": деталі нічної атаки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк