29.08.2024, 17:54

На ТОТ росіяни планують ввести у "навчальну програму" вивчення віршів про "сво"

Марина Гончар | Всі новини автора
івлідво

На тимчасово окупованих територіях України російські окупанти готуються внести зміни до навчальної програми в школах. Основна мета таких змін – впровадження пропагандистських матеріалів, зокрема віршів, які прославляють російське вторгнення в Україну, відоме як "спеціальна військова операція".

Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

За інформацією з надійних джерел, у захоплені школи вже почали доставляти відповідну літературу. Нові матеріали будуть орієнтовані на учнів молодших класів, зокрема 1-4 класів. Вірші, включені до нових підручників, мають на меті героїзацію російських військових і дискредитацію української держави та її захисників.

Таким чином, молоде покоління українців на окупованих територіях піддається впливу пропаганди, що намагається змінити їхнє сприйняття реальності та національної ідентичності.

Впровадження пропагандистських матеріалів у навчальний процес спрямоване на зміну світогляду молоді, що є одним із ключових елементів асиміляційної політики. Відповідно до міжнародного права, подібні дії можна класифікувати як елементи геноциду, оскільки вони спрямовані на знищення української нації через зміну ідентичності майбутніх поколінь.

Як повідомлялось раніше, підготовка до нового навчального року повним ходом йде і на окупованих територіях, зокрема, на Луганщині. Як запевняє влада "ЛНР", в усіх школах "республіки" діятимуть безпрецедентні заходи безпеки. 

Читайте також:

На ТОТ окупанти погрожують вилучати телевізійне обладнання у тих, хто не хоче дивитися "правильні" новини

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк