06.09.2024, 17:52

Росіяни шукають баржі для заміни залізничних поромів на Кримському півострові

Марина Гончар | Всі новини автора
ажпадор

Успішні удари Збройних сил України по логістичних шляхах на тимчасово окупованих територіях Криму значно ускладнили утримання окупаційних військ.

Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Одним з найзначніших ударів стало знищення залізничного порому "Конро Трейдер" 22 серпня в порту "Кавказ", що призвело до суттєвого зменшення пропускної здатності залізничних переправ. Внаслідок цього російські окупанти втратили можливість використовувати залізничні пороми для транспортування, що фактично призвело до зупинки їхньої діяльності на цьому напрямку.

Раніше завдані руйнування кримському мосту зробили неможливим проходження ешелонів з пальним через нього, що ускладнило постачання пального до Криму. Єдиною альтернативою для переправи була Керченська поромна переправа, але після втрати порому "Конро Трейдер" росіяни виявилися в скрутному становищі.

У зв'язку з цим, окупанти наразі шукають баржі, які можна було б адаптувати для переправи залізничних ешелонів з паливом. Проте, вони стикаються з проблемою як прибрати залишки затопленого порому, щоб звільнити підхід до берега для прийому залізничних цистерн.

Для подолання цих труднощів, росіяни активізували постачання пального через тимчасово окуповані території Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Вони використовують залізничний маршрут "АВІЛО-УСПЄНКА–АМВРОСІЇВКА–ВОЛНОВАХА–ТОКМАК–МЕЛІТОПОЛЬ–ДЖАНКОЙ", щоб подвоїти перевезення дизельного пального та бензину по "північному обходу Кримського півострова" до 160 вагонів на добу.

Додатково, окупанти поспішно будують нові залізничні колії за маршрутами "ТАГАНРОГ-ІЛОВАЙСЬК" та "МАРІУПОЛЬ-ВОЛНОВАХА".

Українське підпілля активно відстежує хід будівництва та передає інформацію Силам оборони про вразливі ділянки маршруту, такі як мости та шляхопроводи. Відомо, що вже неодноразово підпілля завдавало ударів по релейним шафам та завдало пошкоджень на стрілочні переводи, що додатково ускладнює логістику окупантів.

Читайте також:

"Золота лихоманка в ЛНР": Лисогор про плани окупантів з видобутку золота на Луганщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: