09.09.2024, 10:02

Російським окупантам не потрібні не тільки шахтарі, а й саме вугілля - Луганська ОВА

Иллюстративное фото / Открытый источник

Російські окупанти продовжують добивати вугільну промисловість на Луганщині. В їхніх планах не лише позбутися місцевих шахтарів, а й закрити усі шахти.

На окупованій Луганщині закриваються шахти, гірників скорочують, а шахтарям, що залишилися, не виплачують заробітну плату. Окупанти планомірно вбивають вугільну промисловість, повідомляє Час Пік.

Так зване "Міністерство будівництва та житлово-комунального господарства ЛНР" планує у найкоротші терміни переобладнати всі вугільні котельні на газові. Як заявив "міністр будівництва та ЖКГ ЛНР", завдання номер - переобладнати вугільні котельні на газові, а в перспективі - вилучити усі вугільні об'єкти теплопостачання зі шкіл, будинків культури, музеїв тощо. Як зазначили в Луганській ОВА, це означає, що російським окупантам не потрібні не тільки шахтарі, а й саме вугілля.

"Передачею вугледобувних підприємств незрозумілим російським інвесторам у так званій "ЛНР" обумовлюють розвиток галузі. Однак водночас там накопичується заборгованість із виплати заробітної плати та відбувається скорочення штату гірників.

Як виявилося, не потрібні не тільки шахтарі, а й саме вугілля. У так званому "міністерстві будівництва та житлово-комунального господарства лнр" заявили про наміри позбутися залежності від вугілля. У планах – переобладнати усі котельні на газові. Тобто, виключити можливість опалення вугіллям шкіл, будинків культури, музеїв та інших об’єктів соцкультпобуту", - ]]>повідомляє]]> ЛОВА.

У т.зв. "ЛНР" триває примусова мобілізація, на війну забирають й шахтарів. При цьому їх змушують писати заяви про звільнення за власним бажанням або за згодою сторін, нібито щоб не втратити грошову компенсацію за невикористані дні відпустки. По суті, шахтарів просто звільняють із роботи...

"Співробітникам «Східвугілля», яких примусово мобілізували до армії рф, запропонували отримати грошову компенсацію за невикористані дні відпустки, які накопчилися до призову. Для цього шахтарям треба звернутися із відповідною заявою, в якій, щоправда, слід повідомити про звільнення за власним бажанням чи за згодою сторін. Це офіційна пропозиція так званого «мінтопенерго лнр». До речі, на період мобілізації трудовий договір з ними призупинений. Пропонують чоловікам добровільно залишитися без будь-яких соціальних гарантій", - ]]>повідомляє ]]>ЛОВА.

Читайте також: "Луганський клондайк": Окупанти шукають охочих добувати золото та срібло на території "ЛНР"

Читайте ще: Виплати продовжили, але не всім. Хто з переселенців отримуватиме виплати на проживання з 1 вересня?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк