11.09.2024, 08:33

Окупанти посилюють перевірки та відмовляють у виплатах: ОВА про ситуацію на окупованій Луганщині

Віктор Білий | Всі новини автора

Особи з Луганської області, які брали участь у бойових діях на боці так званої ЛНР і отримали поранення до псевдореферендуму осені 2022 року, зіткнулися з проблемами при оформленні виплат відповідно до російського законодавства.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор у своєму Телеграм-каналі, передає Час Пік.

За словами Лисогора, відповідні установи, включаючи військові частини, ігнорують запити від таких осіб, відмовляючи їм у видачі необхідних документів та проведенні комісій. На думку місцевої влади, ці особи не визнаються росіянами, що ускладнює їх доступ до належних виплат.

Крім того, на тлі напруженості, що посилилася, окупаційна влада посилила перевірки осіб, які бажають повернутися на окуповану територію Луганської області через термінал аеропорту в Москві. "Перевірки проводяться з особливою ретельністю, оскільки російській владі поставлене завдання заблокувати якнайбільше пасажирів. У результаті багато громадян стикаються з труднощами при спробі повернутися на окуповані території".

Щодо ситуації на фронті, то на Лиманському напрямку противник продовжує атакувати. За інформацією Лисогора, протягом останньої доби було зафіксовано близько 20 атак на райони Невського, Макіївки та Твердохлібового. "Українські захисники тримають оборону, попри артилерійські обстріли та використання безпілотників поблизу Невського та Макіївки".

Читайте також: Пенсії жителям Луганської області: як уникнути призупинення виплат

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк