12.09.2024, 08:15

Модернізація шахт на Луганщині та тисячі нових робочих місць: про що брешуть російські окупанти

Луганская, шахта / Фото: пропагандистские СМИ

На Луганщині російські "визволителі" продовжують добивати вугільну промисловість. Шахти закривають, гірників скорочують. При цьому росіяни заявляють про плани провести модернізацію на шахтах та створити тисячі нових робочих місць.

У керуючій компанії Фонд розвитку територій заявили, що новий інвестор планує провести модернізацію на шахтах та створити понад три тис. робочих місць в "ЛНР". Про це повідомляють підконтрольні окупантам інформаційні ресурси, передає Час Пік.

Зазначається, що інвестиційний проєкт буде реалізовано на п'яти вугледобувних шахтах. Окупанти планують "збільшити обсяг вуглевидобування готової продукції з 788 тис. тонн до більш ніж 3-х млн тонн" та створити 3 165 нових робочих місць.

"Красиві" обіцянки окупантів не вщухають з 2014 року. За цей час на Луганщині закрито та розграбовано безліч шахт, скорочено або звільнено тисячі шахтарів, тим гірникам, що залишилися працювати,  не виплачують заробітну плату. Багатьох шахтарів окупанти відправили на фронт, повернулися одиниці.

У т.зв. "ЛНР" продовжується примусова мобілізація, на війну забирають й шахтарів. При цьому їх змушують писати заяви про звільнення за власним бажанням або за згодою сторін, нібито щоб не втратити грошову компенсацію за невикористані дні відпустки. По суті, шахтарів просто звільняють з роботи...

"Співробітникам "Східвугілля", яких примусово мобілізували до армії рф, запропонували отримати грошову компенсацію за невикористані дні відпустки, які накопчилися до призову. Для цього шахтарям треба звернутися із відповідною заявою, в якій, щоправда, слід повідомити про звільнення за власним бажанням чи за згодою сторін. Це офіційна пропозиція так званого «мінтопенерго лнр». До речі, на період мобілізації трудовий договір з ними призупинений. Пропонують чоловікам добровільно залишитися без будь-яких соціальних гарантій",]]>повідомляє ]]>ЛОВА.

І на тлі всього, що відбувається, окупанти продовжують обіцяти створити нові робочі місця. Для кого, якщо місцеве населення утилізується на фронті? Для "понаїхавших" росіян?

Крім того, звучать плани "збільшити обсяг вуглевидобування готової продукції". Навіщо? У т.зв. "Міністерстві будівництва та житлово-комунального господарства ЛНР" вже заявили про плани в найкоротші терміни переобладнати всі вугільні котельні на газові. Як зазначили в Луганській ОВА, це означає, що російським окупантам не потрібні не тільки шахтарі, а й саме вугілля.

"Передачею вугледобувних підприємств незрозумілим російським інвесторам у так званій "ЛНР" обумовлюють розвиток галузі. Однак водночас там накопичується заборгованість із виплати заробітної плати та відбувається скорочення штату гірників.

Як виявилося, не потрібні не тільки шахтарі, а й саме вугілля. У так званому "міністерстві будівництва та житлово-комунального господарства лнр" заявили про наміри позбутися залежності від вугілля. У планах – переобладнати усі котельні на газові. Тобто, виключити можливість опалення вугіллям шкіл, будинків культури, музеїв та інших об’єктів соцкультпобуту", ]]>повідомляє ]]>ЛОВА.

Тим часом окупанти на Луганщині ріжуть на метал високовольтні лінії, що постачали електроенергію на шахти.

То навіщо і для кого звучать красиві обіцянки? Мабуть, для російських телеглядачів, щоб підтримувати в них упевненість в тому, що на "звільнених" територіях йде активне відновлення та розвиток...

Читайте також: "Луганський клондайк": Окупанти шукають охочих добувати золото та срібло на території "ЛНР"

Читайте ще: В школу як на свято? Які "сюрпризи" чекають на школярів Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного у новому навчальному році?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк