12.09.2024, 13:33

Атака на Конотоп: у мережі показали наслідки обстрілу, критична ситуація з електро- та водопостачанням

Віктор Білий | Всі новини автора

У ніч на 12 вересня місто Конотоп Сумської області зазнало масованої атаки російських військ. Основними цілями стали об'єкти енергетичної інфраструктури, транспорт та житлові будинки.

Станом на ранок 12 вересня, в результаті обстрілу кількість постраждалих зросла до 14 осіб, серед яких одна дитина, повідомляє Час Пік.

Атака на місто розпочалася після 04:00, коли ворог наніс масований авіаційний удар з використанням дронів "Шахед". Обстріл завдано по об'єктах енергетики та цивільної інфраструктури, внаслідок чого пошкоджено сім багатоквартирних будинків, приватний житловий будинок, медичні та навчальні заклади, автомобілі, гаражний кооператив, магазин та банківську установу.

За словами Конотопського мера Артема Семеніхіна, у місті спостерігаються серйозні проблеми зі світлом, оскільки енергетична інфраструктура була значно пошкоджена. На цей час електрика в Конотопі відсутня, а вода подається щогодини. Зв'язок також порушено через знеструмлення.

Семеніхін заявив, що ситуація з відновленням електропостачання критична і спрогнозувати терміни відновлення поки що неможливо. У мерії стикаються з нестачею коштів для відновлення водопостачання та електроенергії, що посилює кризу.

У відповідь на обстріл у місті відкрито "пункти незламності", а місцеві жителі можуть повідомляти про пошкодження майна за телефонами міської ради. Прокуратура Сумської області порушила кримінальну справу за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Паралельно з атакою на Конотоп російські війська також намагалися атакувати Київ, але ворожі дрони були збиті на підступах до столиці. На Хмельниччині внаслідок обстрілів спалахнула пожежа на складі меблевої продукції, де сили ППО знищили 10 "Шахедів".

Місцева влада та рятувальники продовжують роботу з усунення наслідків атаки, тоді як міські служби надають необхідну допомогу постраждалим.

Читайте також: ГУР підтвердило знищення російського винищувача Су-30СМ в акваторії Чорного моря

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк