17.09.2024, 11:44

Ціни – "космос", зарплати – на рівні виживання: У мережі показали, яку зарплату платять окупанти жителям Сєвєродонецька

Ольга Даниленко | Всі новини автора
Северодонецк

Після захоплення Сєвєродонецька російськими окупантами багато жителів міста очікували значного поліпшення свого життя. Один із головних наративів, яким окупанти намагалися "підкупити" українців на сході країни, полягав у обіцянках про великі пенсії, високі зарплати та низькі ціни на комунальні послуги. Для деякої частини населення це стало підставою для надії на краще життя, але реальність виявилася зовсім іншою.

Понад два роки окупації показали справжню особу так званих "змін на краще". Жителі Сєвєродонецька тепер живуть в умовах постійного дефіциту ресурсів, катастрофічних затримок виплат зарплат, жахливих умов праці та відсутності базових соціальних послуг, повідомляє Час Пік за посиланням на місцеві Телеграм-канали.

У соціальних мережах та місцевих чатах з'являються численні скарги на ситуацію у місті. Одне із повідомлень мешканця Сєвєродонецька яскраво ілюструє загальну картину:

"Сєвєродонецьк перетворили на гетто... Зв'язку немає, інтернет відсутній, борги із зарплат повсюдно... Ціни на продукти та товари першої необхідності піднялися в космос. У місті це рай тільки для пенсіонерів, які отримують дві пенсії, але що робити молоді? Робота пропонується за мізерні гроші, а умови проживання жахливі…", - пишуть очевидці у мережах.

Місцеві ринки та магазини буквально змушені підвищувати ціни на основні продукти через дефіцит поставок та труднощів у логістиці, а зарплати залишаються на низькому рівні. Наприклад, оголошення про вакансії, які розклеюють на стовпах у місті, свідчать про відчайдушну потребу у працівниках.

оголошення

Продавцям пропонують мінімальні зарплати, які не здатні покрити витрати на життя. Пропонують роботу людям навіть з урахуванням допомоги з проживанням.

оголошення

Надії на краще життя, які мали частину жителів після окупації, не виправдалися. Високі ціни, низькі зарплати та соціальна невизначеність стали новою нормою для Сєвєродонецька. Окупована територія дедалі більше поринає у кризу, де виживання стає головною метою багатьох громадян.

Читайте також: Реальність почала напружувати і дратувати? Чому жителі Лисичанська скаржаться на місцеву владу?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк