24.09.2024, 20:11

"Жителі долають сходи": мешканці багатоповерхівок Сіверськодонецька страждають від бездіяльності окупантів

Марина Гончар | Всі новини автора
жрладр

У тимчасово окупованому Сіверськодонецьку Луганської області відзначається серйозна проблема з інфраструктурою: жоден ліфт у багатоповерхівках не працює.

Про це повідомляє Луганська ]]>ОВА]]>, передає Час Пік.

Всі підйомники в місті вийшли з ладу ще навесні 2022 року, під час інтенсивних російських обстрілів, які завдали значної шкоди не лише житловим будинкам, а і їх інженерним системам.

Протягом більше ніж двох років загарбники не вжили жодних заходів для вирішення цієї критичної ситуації. Місцеві жителі змушені щодня долати багатоповерхові сходи, що особливо важко для літніх людей і тих, хто має проблеми зі здоров'ям. Потреба в ремонті ліфтів стала настільки очевидною, що жителі не залишають надії на їх відновлення, але необхідність у повній заміні механізмів стала ще більш актуальною.

Зараз окупаційна адміністрація обіцяє розпочати роботи з ремонту ліфтів, однак підкреслює, що це відбудеться лише після завершення відновлення житлового фонду. Це означає, що жителі можуть очікувати на покращення ситуації ще не один рік.

В умовах, коли побутові умови продовжують погіршуватися, така бездіяльність з боку окупантів викликає все більше невдоволення серед місцевого населення, яке залишається в незручних та небезпечних умовах.

Нагадаємо, що окупаційна влада Сіверськодонецька не приховує своєї гордості, показуючи відновлений "Центральний ринок". Виставляють "красиві" фото, дякують російським "шефам". Мовчать лише про те, що відновлювати ринок доводиться після російських обстрілів.

Читайте також:

У Сіверськодонецьку встановили нові газові котельні: чи багатьох обігріють?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк