30.09.2024, 12:09

В яких регіонах України взимку може бути найскладніша ситуація зі світлом

отключение света

Енергетична система України суттєво постраждала внаслідок масованих атак РФ. Це спричинить значний дефіцит електроенергії взимку, особливо у східних областях.

З таким прогнозом виступила член комітету з питань енергетики та ЖКГ Інна Совсун в інтерв'ю Новини. LIVE, передає Час Пік.

Совсун зазначила, що через обстріли з боку РФ найбільш зруйнована генераціа знаходиться на сході України. Дві великі електростанції розташовані на заході країни, і основне завдання - забезпечити електропостачання на схід. Однак через руйнування систем передачі може виникнути ситуація, коли електроенергія є, але немає можливості доставити її до Харкова, що призведе до нерівномірного постачання електрики до різних регіонів.

За словами Совсун, ситуація зі світлом у Запоріжжі також складна через постійні удари по об'єктах енергетичних передач. Вона підкреслила, що місцева влада може вжити мінімальних заходів, таких як встановлення турбін для забезпечення електропостачання критичної інфраструктури. Для Харкова це особливо важливо, оскільки існують високі ризики, що хоча електроенергія вироблятиметься в країні, її неможливо буде передати до міста.

Читайте також: Змусять віддати останні гроші: в яку неприємність можуть потрапити ВПО з міст "трикутника" та як уникнути наслідків

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк