03.10.2024, 23:16

На Луганщині викрили масштабні порушення в комунальних підприємствах

Віра Висоцька | Всі новини автора
Під час перевірки трьох комунальних підприємств Луганської області були виявлені порушення та недоліки на загальну суму понад 9,5 мільйонів гривень.

Під час перевірки трьох комунальних підприємств Луганської області були виявлені порушення та недоліки на загальну суму понад 9,5 мільйонів гривень.

Про це ]]>повідомив]]> начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор, передає Час Пік.

Лисогор зазначив, що перевірки були ініційовані за його дорученням управлінням внутрішнього аудиту облдержадміністрації. Вони були проведені на підприємствах, які викликали найбільшу критику з боку громадськості через свою діяльність. Підсумки позапланових аудитів показали 45 порушень та недоліків, загальна сума яких перевищує 9,5 мільйонів гривень.

Ключові підприємства, що підлягали перевірці:

  • КП "Попаснянський районний водоканал"
  • КНП "Новопсковський центр первинної медико-санітарної допомоги"
  • КНП "Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня"

Основні результати перевірок:

Новопсковський центр первинної медико-санітарної допомоги: Аудит виявив 27 випадків можливих неправомірних дій під час нарахування та виплати надбавок за складність, інтенсивність праці та премій. У цей період заклад не забезпечував надання первинної медичної допомоги в повному обсязі та не виконував профілактичних заходів щодо захворювань населення.

Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня: Подібні порушення зафіксували і в цій установі. Звіт показав проблеми з дотриманням законодавства щодо нарахування зарплат і використання бюджетних коштів.

Попаснянський районний водоканал: Аудитори встановили низку порушень, більшість з яких були пов'язані з відсутністю документів, що підтверджують виплату заробітної плати працівникам. Це викликало особливу увагу перевіряльників, оскільки порушення можуть вказувати на можливі фінансові махінації або недбале управління.

Наслідки перевірок:

Зібрані матеріали та висновки передали до правоохоронних органів для надання правової оцінки та можливого порушення справ. Артем Лисогор підкреслив важливість цих перевірок для відновлення довіри громадян до роботи комунальних підприємств та забезпечення належного використання бюджетних коштів.

Цей випадок є ще одним прикладом того, як в умовах війни деякі комунальні установи втрачають контроль над своїми фінансовими зобов'язаннями та допускають порушення, що мають серйозні наслідки як для працівників, так і для громадян, які залежать від їхніх послуг.

Читайте також: Шокуюче відео з Лисичанська: правда про "відновлення" окупованого міста

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк