09.10.2024, 11:29

"Літні люди плачуть, підлітки вештаються у пошуках пригод": обстановка в окупованому Рубіжному

Віктор Білий | Всі новини автора

Життя в окупованому Рубіжному Луганській області є складною і трагічною картиною, за словами місцевих жителів.

У соціальних мережах вони описують поточний стан міста як повний розпач та безвихідь, передає Час Пік.

"Медицини немає, місто зруйноване, а в повітрі постійно стоїть запах гару та смерті. Ціни божевільні, а приватний сектор виглядає як руїни, які ніхто не збирається відновлювати. Торгаші живуть на цьому, знаючи, хто їх основні покупці, які все гребуть, не торгуючись", - ділиться однією з місцевих мешканок.

Вона зазначає, що лінія фронту знаходиться близько, і жодні інвестори не ризикнуть розвивати бізнес за таких умов.

За словами очевидців, мер міста виявляє корупцію та безвідповідальність, що лише посилює ситуацію. Місцеві чоловіки, попри обмеження, виглядають опухлими та хворими, а молодь та підлітки блукають містом у пошуках пригод.

"Мер злодій і безсоромна, вічно п'яна. Чоловіче нечисленне поголів'я, попри сухий закон, ходять опухлі та сині, молодь, підлітки хитаються в пошуках пригод, мати тривожні тривають, лазять по небезпечних розбитих будівлях, лазять усі кому не ліньки по вцілілому житлу, в надії урвати що погано лежить. Типу безхазяйне житло віджимається за згодою мера. Нудьга та біль", - пишуть у мережі.

У місті, за повідомленням у мережі, як і раніше, немає мобільного зв'язку. "Зв'язки немає, літні люди плачуть. Я спілкуюся з ними, і вони страждають від того, що не можуть почути своїх дітей та онуків. Я дуже любила своє місто, але тепер Батьківщина там, де добре, а мені там боляче і гірко".

Читайте також: Пропаганда на межі абсурду: у мережі відреагували на інтерв'ю директора ринку окупованого Рубіжного

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк