09.10.2024, 16:44

Сигнали тривоги: як система оповіщення в Старобільську перетворює страх на повсякденність

Віра Висоцька | Всі новини автора
Сигналы тревоги: как система оповещения в Старобельске превращает страх в повседневность

В окупованому російськими військовими Старобільську на Луганщині окупаційна влада оголосила про плани встановити сучасну систему оповіщення для місцевих жителів.

Про це стало відомо із повідомлень в окупаційних соціальних мережах, передає Час Пік.

Основною метою нової системи є попередження населення про можливі небезпеки, пов'язані з військовими діями та іншими надзвичайними ситуаціями. Згідно з офіційним повідомленням, нова система оповіщення буде розміщена на будівлі адміністрації Старобільського муніципального округу.

"Сповістка про небезпеку буде продовжуватися доти, поки необхідно перебувати в укритті. Після закінчення небезпеки ви почуєте три короткі сигнали, що вказують на те, що небезпека минула", - йдеться у повідомленні.

Незважаючи на очевидні наміри влади забезпечити безпеку громадян, місцеві жителі висловлюють серйозні побоювання щодо того, як саме працюватиме нова система. У той час, як в інших містах України сигналізація звучить лише на початку та закінчення загрози, у Старобільську сигнал тривоги продовжуватиме звучати безперервно доти, доки не буде скасовано повітряну тривогу.

Це означає, що мешканці будуть змушені слухати тривожні сигнали протягом усього часу небезпеки.

"Ми вже живемо у постійному страху та очікуванні. Тепер, коли ця система буде встановлена, шум тривоги стане ще одним джерелом стресу", - каже одна з мешканок міста.

Місцеві жителі зазначають, що така система більше нагадує нагадування про постійну загрозу, ніж засіб захисту. Багато хто висловлює думку, що встановлення системи оповіщення лише посилить психологічний тиск на людей, які вже давно звикли до умов війни.

Читайте також: Окупаційна влада Сіверськодонецька примушує платити за воду навіть без її використання
 

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк