11.10.2024, 15:16

Число загиблих внаслідок удару по Одещині 9 жовтня зросло, - прокуратура

Віктор Білий | Всі новини автора

На Одещині збільшилася кількість жертв внаслідок російської атаки 9 жовтня. Офіс генерального прокурора повідомив, що троє співробітників порту, які зазнали тяжких поранень, померли в лікарні. Таким чином, загальна кількість загиблих досягла дев'яти.

За даними прокуратури, того дня під час ракетного обстрілу збройними силами РФ загинули шестеро людей на місці, а ще вісім отримали поранення, передає Час Пік.

Наразі семеро постраждалих продовжують перебувати під наглядом лікарів у медичних закладах.

"На жаль, кількість загиблих внаслідок ворожої атаки збільшилася до дев'яти. У лікарні померли троє співробітників порту, які перебували у тяжкому стані. Інші сім постраждалих продовжують лікування", - йдеться у повідомленні.

Одеська обласна прокуратура ініціювала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, згідно з ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України. Також наголошується, що в результаті атаки було пошкоджено цивільне судно під прапором Панами, яке знаходилося в зоні удару.

Ситуація в регіоні залишається напруженою, і продовжуються заходи щодо розслідування цього трагічного інциденту.

Нагадаємо, що 9 жовтня вдарила ракетою по портовій інфраструктурі Одеська область. Спочатку повідомлялося, що загинули 6 людей, ще 8 отримали поранення. Атаку було направлено на контейнеровоз Shui Spirit під прапором Панами. Це вже третє іноземне судно, обстріляне Росією за останні чотири дні. Усі постраждалі – українці, з них четверо перебували у тяжкому стані.

Читайте також: Росіяни вдарили балістичними ракетами по Одещині: є загиблі та поранені

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк