13.10.2024, 20:05

Вогняна доба на Донеччині, що забрала життя

Віра Висоцька | Всі новини автора
Обстріли

Протягом минулої доби на Донеччині внаслідок масованих російських обстрілів загинули двоє мирних жителів, ще 11 людей отримали поранення. Російські війська завдали 2 749 ударів по фронтовій лінії та житлових районах, що спричинило руйнування та людські жертви у 13 населених пунктах, серед яких міста Курахове, Мирноград, Покровськ, Селидове, Сіверськ, Торецьк та кілька селищ і сіл.

Про це ]]>повідомляє]]> Національна поліція України, передає Час Пік.

Одним з найбільш трагічних епізодів став удар російського дрона по цивільному авто в селі Улакли, в результаті чого водій загинув на місці. У Курахівці ворожий артобстріл призвів до загибелі ще одного цивільного мешканця, пошкоджено дві приватні оселі.

У Мирнограді окупанти завдали удару трьома ракетами із зенітно-ракетного комплексу "С-300", що призвело до поранення двох мирних жителів. У місті пошкоджено два багатоквартирні та два приватні будинки. У Селидовому під час артилерійського обстрілу четверо мешканців отримали поранення.

Селище Шевченко тричі зазнало російських ударів, внаслідок яких було травмовано трьох людей. Обстрілами пошкоджено три приватні будинки, заклад освіти та адміністративну будівлю. У Сіверську також постраждали двоє жителів, зруйновано приватний будинок.

На село Іванопілля було скинуто авіабомбу "ФАБ-250" з модулем УМПК, що спричинило руйнування трьох господарських приміщень. У Покровську ворожий удар пошкодив місцеве підприємство.

По селу Шахтарське російські війська здійснили комбінований обстріл із використанням бомби "УМПД Д-30СН" та артилерії, зруйнувавши три приватні будинки та гараж.

За фактами цих злочинів поліція та Служба безпеки України відкрили кримінальні провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України - порушення законів та звичаїв війни. Сили безпеки продовжують документувати воєнні злочини, а також допомагають мирним мешканцям залишити небезпечні райони.

Протягом доби поліцією було евакуйовано ще 171 особу, з яких 26 - діти. Загалом з початку обов’язкової евакуації на Донеччині вдалося вивезти 306 522 осіб, серед яких 35 226 дітей та 8 435 осіб з інвалідністю.

Читайте також: Лисичанськ без документів: чому прості послуги стали недосяжними

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк