15.10.2024, 21:06

Вразливі категорії населення України можуть отримати грошову допомогу від ЮНІСЕФ: яким чином?

Віра Висоцька | Всі новини автора
ЮНІСЕФ

У співпраці з Міністерством соціальної політики України, ЮНІСЕФ оголосив про старт програми багатоцільової грошової допомоги для вразливих сімей з дітьми, які живуть на прифронтових територіях.

Ця ініціатива є частиною зусиль організації щодо підтримки населення, що страждає від наслідків війни та потребує фінансової допомоги для задоволення своїх основних потреб, передає Час Пік.

Підтримка в умовах кризи

Програма передбачає два основних компоненти: багатоцільову грошову допомогу та грошову допомогу для підготовки до зими. У 2024 році ЮНІСЕФ реалізує ці ініціативи у таких регіонах, як Харківська, Сумська та Донецька області, де тривають бойові дії та евакуація населення.

Кожен член домогосподарства, яке підпадає під програму, може отримати 10 800 гривень, що повинно забезпечити фінансову підтримку на три місяці. Максимум п’ять осіб з одного домогосподарства можуть отримувати цю допомогу, з яких не більше двох можуть бути дорослими.

Підготовка до зимових викликів

З метою підготовки до зими ЮНІСЕФ також виявляє вразливі домогосподарства з дітьми, які проживають у зонах, менш ніж за 30 км від фронту. Для цих сімей грошова допомога становитиме 21 800 гривень, що має покрити їхні зимові потреби, включаючи витрати на опалення.

Оцінка потреб розпочалася у червні 2024 року і триватиме до кінця жовтня. Завдяки цій програмі ЮНІСЕФ прагне допомогти родинам, які зазнали труднощів через військові дії та забезпечити їм необхідну підтримку в умовах зимових холодів.

Фінансова підтримка та благодійність

Програми грошової допомоги ЮНІСЕФ реалізуються завдяки щедрим внескам від міжнародних донорів, включаючи Європейський Союз, уряди Німеччини, Італії, Португалії, Норвегії, Швеції, Великої Британії та США. Також до фінансування залучено Центральний фонд ООН з реагування на надзвичайні ситуації та приватний сектор.

Щоб дізнатися важливу інформацію про те, як отримати допомогу, або зверніться на гарячу лінію ЮНІСЕФ за номером    0 800 600 017. Графік роботи: понеділок-п'ятниця з 8:00 до 20:00, субота з 9:00 до 18:00, неділя - вихідний. Усі дзвінки безкоштовні.

Читайте також: Переселенці з Луганщини можуть отримати безкоштовне житло у 4 областях України: адреси та контакти

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк