18.10.2024, 16:23

Нова хвиля вивезення українських дітей на "оздоровлення" в Росії - ЦНС

Віра Висоцька | Всі новини автора
Діти в окупації

В Україні триває тривожна практика вивезення дітей із тимчасово окупованих територій на "перевиховання" до Росії. Нещодавно стало відомо, що 95 учнів із міст Ясинувата, Амвросіївка та Макіївка Донецької області, віком від 14 до 17 років будуть відправлені на пропагандистський вишкіл у Набережні Челни в рамках програми "Університетські зміни".

Про це ]]>повідомляє]]> Центр національного Спротиву(ЦНС), передає Час Пік.

Ця ініціатива є частиною більш широкої стратегії Кремля, спрямованої на русифікацію та інтеграцію молоді з окупованих територій. Відомо, що тільки за минулу осінь російські окупанти вивезли на "оздоровлення" близько 10 тисяч українських дітей. Кремль поставив перед собою амбітну мету -  щороку "піклуватися" про щонайменше 2,5 тисячі маленьких українців.

Програми "патріотичного виховання" активно просувається з Москви, і їхня реалізація вже стала звичним явищем. Діти проходять навчання, під час якого їм нав'язують пропагандистські ідеї та формують лояльність до російської держави. Експерти застерігають, що такі заходи можуть мати серйозні наслідки для майбутнього української нації, оскільки мета цих програм полягає не лише у фізичному переміщенні дітей, а й у їхній ідеологічній обробці.

Цей процес викликав обурення серед міжнародної спільноти, яка закликає до вжиття заходів щодо захисту прав дітей в Україні. Права людини та гуманітарні організації наголошують на необхідності зупинити ці незаконні вивезення дітей та забезпечити їх безпеку.

Читайте також: "ЛНР" і "ДНР"- позашлюбні "діти" Росії: окупаційна влада Луганщини влаштовує квест за довідками

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк