26.03.2021, 10:00

У Японії стартувала естафета Олімпійського вогню: відео церемонії

В Японии стартовала эстафета олимпийского огня

На північному сході Японії у префектурі Фукусіма в ніч на 25 березня стартувала естафета Олімпійського вогню. Урочисто запалено олімпійський вогонь літніх ігор у Токіо.

У префектурі Фукусіма стартувала естафета Олімпійського вогню. Після того, як факел пронесуть по всій території країни, вогонь прибуде до Токіо. Про це повідомляє прес-служба оргкомітету Олімпіади, передає Час Пік.

За час своєї подорожі олімпійський вогонь побуває у всіх 47 префектурах Японії. Всього в естафеті повинно взяти участь близько 10 тисяч осіб. Естафета Олімпійського вогню триватиме 121 день – до самого відкриття Ігор 23 липня. 

Першою учасницею олімпійської естафети стала футболістка Азуса Івасімідзу. Спортсменка грала в японській збірній у 2006-2016 роках.

Під час одного з етапів полум'я у факелі згасло, воно було відновлено від резервної лампади.

"Полум'я згасло через несправність пальника. Полум'я нерідко гасне, і це може статися з ряду причин, наприклад, при сильному вітрі", - зазначили організатори.

Нагадаємо, Олімпійські ігри в Токіо повинні були відбутися з 24 липня по 9 серпня 2020 року. Через пандемію COVID-19 було прийнято рішення про перенесення Олімпійських ігор-2020 на 2021 рік.

Нова дата проведення Ігор - з 23 липня по 8 серпня 2021 року. Паралімпійські ігри відбудуться з 24 серпня по 5 вересня 2021 року.

эстафета олимпийского огня

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк