13.07.2021, 15:55

Олімпійського чемпіона Верняєва дискваліфікували на 4 роки через допінг

Марина Началова | Всі новини автора
верняев

Український гімнаст, золотий призер Олімпіади-2016 Олег Верняєв не поїде на Ігри в Токіо в цьому році: його дискваліфікували на 4 роки через виявлений в крові мельдоній.

Про це сам Верняєв розповів у Фейсбуці, передає Час Пік.

"Арбітраж GEF (Комітету з етики в гімнастиці - ред.) прийняв рішення про те, що концентрація мельдонію, яку знайшли у мене в організмі, достатня для дискваліфікації мене на 4 роки. Починаючи з листопада минулого року. Це означає, що на Олімпіаду я не поїду", - пише спортсмен.

"Найголовніше питання - як заборонений препарат потрапив у мій організм? Чому це сталося в період, коли не було серйозних міжнародних змагань і тренування проходили в полегшеному режимі?" - написав він.

Верняєв зазначив, що тільки один тест дав позитивний результат, але жоден з майже десятка наступних тестів не підтвердив наявність забороненої речовини.

"Позитивний тест тільки вказує на факт наявності в організмі заборонених речовин, але не свідчить про провину спортсмена. Якщо спортсмен упевнений, що його провини немає, він не повинен опускати руки", - заявив гімнаст.

За словами Верняева, він збирається оскаржити рішення арбітражу GEF у Спортивному арбітражному суді (CAS).

Раніше в Україні затвердили склад олімпійської збірної та представили форму для неї.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: