15.02.2022, 21:58

Олімпіада-2022: Медальний залік на 15 лютого та результати українських спортсменів

Марина Началова | Всі новини автора

У Пекіні завершився черговий день змагань зимової Олімпіади-2022. Трійка лідерів медального заліку залишилася незмінною.

Україна все ще не здобула жодної нагороди, повідомляє Час Пік.

Лідируючі країни поповнили свої скарбнички нагород. Норвегія, яка вже має 26 медалей, займає перший рядок медального заліку: у неї 12 золотих нагород, по 7 срібних і бронзових.

На другому місці залишається Німеччина, у якої 9 золотих, 6 срібних та 3 бронзові медалі.

На третьому місці, як і вчора, США, що мають 7 золотих, 6 срібних та 4 бронзові нагороди.

Українські спортсмени сьогодні виступали у фігурному катанні, біатлоні, фристайлі та лижному двоборстві.

У чоловічій естафеті в біатлоні наша збірна у складі Богдана Цимбала, Артема Пріми, Антона Дудченка та Дмитра Підручного посіла 9-е місце серед 21-ї команди-учасниці.

У лижному двоборстві Україну представляв Дмитро Мазурчук. 9 лютого він завершив змагання на 36-му місці підсумкової таблиці та обіцяв покращити цей результат сьогодні. Як і минулого разу програма змагань складалася з двох етапів – стрибків із трампліну та лижних перегонів. За підсумками виступу на трампліні HS 140 м наш співвітчизник був 33-м, а у лижній гонці на 10 км фінішував 32-м.

Фристайлісти провели кваліфікаційні раунди у змаганнях з лижної акробатики, в яких Україну представили Олександр Абраменко, Дмитро Котовський та Олександр Окіпнюк. Незважаючи на труднощі, наші хлопці продемонстрували справжній бійцівський характер. Абраменко забезпечив собі путівку до олімпійського фіналу з першої спроби, потрапивши до ТОП-6 найсильніших. Окіпнюк став лідером другої кваліфікації і також битиметься за медалі у фінальній частині змагань, яка відбудеться вже завтра, 16 лютого.

Українська дебютантка Олімпійських ігор Анастасія Шаботова сьогодні у змаганнях короткої програми серед жінок замкнула ТОП-30 найсильніших представниць у фігурному катанні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк