03.03.2022, 19:59

Під час обстрілу загинув дитячий тренер донецького "Шахтаря"

война в Украине

2 березня під час обстрілу загинув дитячий тренер донецького футбольного клубу "Шахтар". Його вбив уламок російського снаряда. Генеральний директор клубу Сергій Палкін звернувся до власників, керівництва та футболістів російських футбольних клубів.

Він розмістив у Facebook страшні кадри та закликав російських колег подивитися, що російські військові роблять з українськими містами, повідомляє Час Пік.

"Ви стаєте ізгоями. Росія з нації, яка доклала величезних зусиль у перемозі над нацизмом, перетворюється на націю терористів, націю мовчазних трусів. Сьогодні на вас дивиться весь світ. І світ чекає від вас дій, які зупинять безумство. Але ви боїтеся, вам страшно У спорті страх - це те почуття, яке зводить ймовірність перемоги нанівець Ваш страх виступити проти війни в Україні - це зруйновані міста, ваш страх - це тисячі й тисячі смертей серед мирного населення, ваш страх - це загиблі діти та скалічені долі мільйонів людей Ваш страх виступити проти кривавого режиму - це найбільша ваша поразка.

Незважаючи на те, що ви не віддавали наказу про знищення українців, ваше мовчання - це пособництво масовим вбивствам та руйнуванням.

Зупиніть це божевілля! Не мовчіть, кажіть! Інакше це буде ваша особиста поразка. Поразка, яку пам'ятатимуть усі наступні покоління. Поразка, яку неможливо буде викреслити зі світової історії. І кожен із вас нестиме провину та відповідальність за скоєні злочини", - написав Сергій Палкін.

Нагадаємо, у Києві разом зі своєю мамою загинув футболіст аматорського ФК "Гостомель" півзахисник Дмитро Мартиненко. До їхнього будинку потрапив російський снаряд.

Дмитро Мартиненко – вихованець луганського футболу. Він був найкращим бомбардиром та найкращим гравцем другої ліги чемпіонату Києво-Святошинського району. 22 лютого йому виповнилося 25 років.

У бою під Харковом загинув 19-річний український біатлоніст Євген Малишев.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк