29.07.2023, 08:25

Це справді Перемога!: шаблістка Ольга Харлан отримала автоматичний допуск до Олімпіади-2024

Віктор Білий | Всі новини автора

Українська фехтувальник Ольга Харлан, яку дискваліфікували на чемпіонаті світу в Італії за відмову потиснути руку росіянці, отримала автоматичний допуск до Олімпійських ігор 2024 у Парижі.

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах адресував листа українській шаблістці Ользі Харлан, в якому повідомив про рішення надати їй автоматичну ліцензію на Олімпійські ігри-2024, які відбудуться в Парижі, передає Час Пік.

"Враховуючи вашу унікальну ситуацію, Міжнародний олімпійський комітет бронює для вас додаткове місце на Олімпійських іграх 2024 у Парижі на випадок, якщо вам не вдасться отримати кваліфікацію на змагання в період, що залишився. Ми робимо цей унікальний виняток також через те, що процедури, що продовжуються, ніяк не компенсують кваліфікаційні бали, які ви втратили через дискваліфікацію", – текст листа.

У мережі відреагували на рішення МОК:

"Швидка реакція у правильному напрямку!",

"Це справді Перемога! І жодні провокації росіян та брудний шантаж не завадили цьому рішенню. Справді, спорт є частиною політики, і, попри все, Україна витримала і перемогла і в цьому",

"З величезною повагою до Вас та команди, яка всю дорогу відстоювала інтереси держави! Це титанічна робота. Найкращі!".

Нагадаємо, 27 липня Харлан дискваліфікували з чемпіонату світу-2023 з фехтування, який проходить в Мілані, через відмову потиснути руку росіянці Ганні Смирновій після перемоги над нею в поєдинку першого раунду.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам шостий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений болючим іміджевим втратам країни-окупанта. Крейсер “Москва”, газопровід “Північний потік”, Кримський міст… Далі буде!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: