08.08.2024, 07:27

Олімпіада-2024: Український боксер Олександр Хижняк став чемпіоном і приніс Україні третє "золото" в Парижі

Украинский боксер Александр Хижняк

Український боксер Олександр Хижняк, військовослужбовець ДПСУ здобув золоту медаль на Олімпійських іграх-2024 у Парижі.

Український боксер Олександр Хижняк став олімпійським чемпіоном ХХХІІІ Ігор у Парижі. Це третя золота медаль України на Олімпіаді-2024, повідомляє Час Пік.

У фіналі боксерського турніру у ваговій категорії до 80 кг 29-річний українець здобув перемогу над 24-річним боксером з Казахстану Нурбеком Оралбаєм, роздільним рішенням суддів – 3:2.

"Уродженець Полтави вважався одним із фаворитів боксерського турніру у ваговій категорії до 80кг. Попри це, віцечемпіон Ігор у Токіо мав непростий турнірний шлях на Олімпіаді у Парижі. Не сприяла і травма Олександра, яку він отримав минулого року. Тривале відновлення вплинуло на змагальну практику, а точніше на її відсутність протягом 13 місяців. Відтак форма, у якій підійшов українець до турніру свого життя, викликала побоювання", - повідомили в НОК.

"Полтавський танк", саме таке прізвисько носить Олександр Хижняк, завоював своє перше олімпійське "золото". Хижняк є срібним призером Токіо-2020 у ваговій категорії до 75 кг. У фіналі він програв бразильцю Еберту Консейсао технічним нокаутом у 3-му раунді.

"Під час гімну українцеві складно було стримати емоції: сльози гордості були на очах Олександра – за свою країну та за весь шлях, який він подолав. Це "золото" – це сатисфакція за фінальний двобій у Токіо", – йдеться у повідомленні НОК.

Украинский боксер Александр Хижняк

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк