05.07.2020, 12:46

У Греції затримали українців, які прилетіли з Києва: ніч туристи провели в ізоляторі

В Греции задержали украинцев, прилетевших из Киева: ночь туристы провели в изоляторе

В аеропорту Афін затримали 17 громадян України, які прилетіли з Києва до Греції. Українцям повідомили, що вони не мали права на в'їзд до ЄС через діючу заборону для громадян третіх країн.

Інцидент стався в ніч на 5 липня. У департаменті консульської служби МЗС прокоментували ситуацію, повідомляє Час Пік.

Українці прилетіли в Афіни увечері 4 липня двома рейсами: авіакомпанії Ryanair (вилетів з "Борисполя" о 18:00) та авіакомпанії Wizz Air (вилетів о 18:45 з аеропорту "Київ"). Під час проходження паспортного контролю в Афінах їм відмовили у в'їзді в країну і затримали. Серед 17 затриманих українців двоє дітей - 8 та 9 років.

Українців відвезли в поліцейський відділок на території аеропорту. Їх помістили до камери, де затримані провели ніч. Пасажири скаржаться на погані умови утримання та антисанітарію. В аеропорту у них забрали речі, дозволили залишити тільки телефони.

Вранці 5 липня пасажири зв'язалися з консульством, де їм повідомили, що вони не мали права на в'їзд і повинні повертатися в Україну тими ж рейсами. Однак обидва рейси заплановані лише на 7 липня.

У МЗС пасажирам пообіцяли розібратися в ситуації і надати допомогу. За інформацією УНН, в департаменті консульської служби МЗС повідомили, що консул виїхав в аеропорт.

"Наших громадян не затримано. Їх не пропустили на в'їзд до країни у зв'язку діючим обмеженнями. Консул купив води, засоби гігієни та виїхав до аеропорту. Від грецької влади отримано відповідний дозвіл на відвідання", - повідомили в ДКС.

Посольство в Греції почало займатися цією справою. 6 липня по цього приводу буде надано розгорнутий коментар МЗС.

"Наразі можу порадити усім нашим громадянам, які мають намір подорожувати у цей непростий з точки зору епідеміологічної ситуації період, планувати свої поїздки виключно після отримання з офіційних джерел актуальної інформації щодо можливості/порядку в'їзду до тієї чи іншої іноземної країни", - зазначив співрозмовник МЗС.