12.07.2020, 09:55

У Польщі проходить другий тур президентських виборів

В Польше проходит второй тур президентских выборов

У Польщі проходить другий тур президентських виборів. На пост глави держави претендують діючий президент Анджей Дуда і мер Варшави Рафал Тшасковскій.

У Польщі в неділю, 12 липня, проходить другий тур президентських виборів, в який вийшли Анджей Дуда та Рафал Тшасковскій. Згідно з опитуваннями, обидва кандидати користуються приблизно однаковою підтримкою виборців, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Анджей Дуда и Рафал Тшасковский

Для правлячої консервативної партії "Закон і справедливість" успіх Тшасковского стане серйозним ударом. Правляча партія сподівається, що перемога Дуди забезпечить їй успіх і на парламентських виборах.

Перемога Анджея Дуди дозволила б їй закріпити лідерські позиції як мінімум до парламентських виборів, запланованих на 2023 рік,

Нагадаємо, 48-річний консерватор Анджей Дуда, займає пост президента Польщі вже п'ять років. Він позиціонує себе як гарант введених його урядом соціальних благ і виступає за традиційну модель сім'ї, відкидаючи одностатеві шлюби.

Головний політичний опонент Дуди Рафал Тшасковскій підписав так звану "Хартію ЛГБТ +" на підтримку сексуальних меншин.

У разі перемоги Тшасковскій обіцяв скасувати проведену нинішнім урядом спірну реформу системи юстиції, яка викликала конфлікт між Варшавою та Євросоюзом.