15.07.2020, 09:32

Зіткнення пасажирського та вантажного потягів в Чехії: є жертва і постраждалі

Чехия, столкновение поездов

У Чехії пасажирський поїзд врізався в вантажний потяг. В результаті зіткнення загинула одна людина, щонайменше 35 отримали травми різного ступеня тяжкості.

Аварія сталася ввечері 14 липня неподалік від станції Ческі-Брод на схід від Праги. Жертвою зіткнення поїздів став один з машиністів, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

За даними залізничної інспекції, пасажирський поїзд врізався в вантажний поїзд, який стояв на колії. Після удару поїзд з людьми зійшов з рейок, рятувальникам довелося зміцнити його, щоб він не перекинувся.

За інформацією прес-секретаря аварійної служби, четверо постраждалих отримали серйозні поранення, ще 31 пасажир травмовані легко. За її словами, серед постраждалих 8 неповнолітніх.

Всіх постраждалих доставили в найближчі медичні установи.

Жертвою зіткнення потягів став 40-річний машиніст пасажирського поїзда. Міністр транспорту Чехії Карел Гавлічек назвав загиблого машиніста досвідченим фахівцем, який нещодавно повернувся з відпустки. Він не виключив, що трагедія могла статися через хворобу.

Гавлічек заявив, що "технологія, ймовірно, не підвела", і назвав ділянку, на якій сталося зіткнення, "кращою в країні". Причини того, що сталося вивчають експерти.