19.07.2020, 13:31

Пожежа в середньовічному соборі: У Франції у справі про підпал затримано чоловіка

Пожар в средневековом соборе

У Франції в рамках розслідування справи про пожежу в соборі Святих Петра і Павла в місті Нант затримано чоловіка.

За інформацією телеканалу BFMTV, мова йде про 39-річному мігранта, який працював добровольцем в соборі і відповідав за закриття дверей на ключ в день пожежі. Чоловіка затримали для перевірки "протиріч в його розкладі", повідомляє Час Пік.

Прокурор зазначив, що на даному етапі мова йде про затримання в рамках перевірки і говорити про висновки поки передчасно.

Нагадаємо, пожежа у французькому соборі святих Петра і Павла виникла вранці 18 липня. Вогонь повністю знищив орган XV століття.

Прокуратур Нанта П'єр Сенес уточнив, що пожежа почалася одночасно в трьох місцях: один осередок в районі органу і два всередині нефа. У зв'язку з цим прокуратура в даний час розглядає як пріоритетну версію навмисного підпалу храму.

На місці події побували прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс, міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен, міністр культури Розелин Башло.

"Після Нотр-Дама собор Святого Петра і Павла у вогні. Дякуємо пожежним, які йдуть на всі ризики, щоб врятувати готичний собор", - написав Емманюель Макрон в Twitter.

Зараз триває слідство на науковому та криміналістичному рівні. Переглядають відео з камер спостереження, на місці працює техніка і експерти з пожежної безпеки. Фахівці почали досліджувати інтер'єр собору і особливості електроустановки.

Пожар в средневековом соборе Пожар в средневековом соборе Пожар в средневековом соборе

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>