25.07.2020, 10:00

У Франції розшифрували дані бортових самописців збитого в Ірані літака МАУ

Во Франции расшифровали данные "черных ящиков" сбитого самолета МАУ

У Франції закінчили розшифровку даних двох "чорних ящиків" збитого в Ірані Boeing 737-800 рейсу PS752 МАУ. Результати розшифровки підтвердили, що літак збитий ракетою.

У МЗС України підтвердили, що у Франції завершили розшифровку інформації з параметричного (FDR) та мовного (CVR) бортових реєстраторів літака рейсу PS752, повідомляє Час Пік.

"Результати розшифровки інформації з чорних скриньок, виконаної у лабораторії Бюро розслідування та аналізу безпеки цивільної авіації (Франція), переконали всіх учасників міжнародного розслідування у тому, що катастрофа рейсу PS752 сталася внаслідок ракетної атаки", - розповіли в МЗС.

За інформацією МЗС, дані FDR засвідчили, що від початку роботи реєстратора до моменту зупинки запису не виявлено жодних технічних несправностей або інших негативних факторів, які могли вплинути на безпеку виконання польоту.

Інформація із CVR теж засвідчила відсутність відхилень у роботі екіпажу від моменту запуску двигунів до зупинки запису мовного реєстратора.

"Вдячний всім партнерам, які допомогли наблизити цей момент. Чорні ящики з PS752 були успішно считані та розшифровані. Стенограма підтвердила факт незаконного втручання в роботу літака. Ми чекаємо від іранської сторони першого раунду переговорів на наступному тижні", - написав заступник міністра закордонних справ Євген Енин в Twitter.

У МЗС зазначили, що комісія з технічного розслідування продовжує роботу, дотримуючись міжнародної практики технічного розслідування авіаційних подій. До складу комісії входять експерти Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів із цивільними повітряними суднами та "Міжнародних авіаліній України".

Нагадаємо, пасажирський літак Boeing 737, що належав авіакомпанії МАУ, був збитий в ніч з 7 на 8 січня 2020 над столицею Ірану Тегераном. На борту знаходилося 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. Всі люди загинули, серед них - 11 громадян України.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>