25.07.2020, 13:02

У Керченській протоці затонула російська бронемашина БРДМ-2

В Керченском проливе  затонула российская бронемашина БРДМ-2

У Криму при форсуванні Керченської протоки в рамках патріотичної акції затонула російська бронемашина БРДМ-2. Вдалося врятувати шість чоловік.

Бронемашина затонула при форсуванні Керченської протоки в рамках патріотичної акції, присвяченій Керченсько-Ельтігенському десанту 1943 року. ТАСС повідомляє, що люди не постраждали, передає Час Пік.

У прес-службі організатора заходу міжрегіональної громадської організації "Військово-технічне товариство" підтвердили цю інформацію.

В Керченском проливе затонула российская бронемашина БРДМ-2

За інформацією прес-секретаря громадської організації, яка виступила організатором акції, Андрія Коннова, причиною події став вихід машини на відрізок з перепадами глибини в п'яти кілометрах від берега та сильний боковий вітер.

"Після проходження відрізка 5 км автомобіль БРДМ-2, який рухався першим в колоні, вийшов на відрізок, де сильна течія, яка викликана неоднорідними перепадами глибини. На це протягом наклався також сильний фактор бічного вітру, про який ми не були попереджені, вітер виявився сильніше, ніж ми очікували. Таким чином вода почала надходити в автомобіль.

Вода почала надходити в БРДМ-2, штатні системи порятунку автомобіля працювали, про що можна судити по відео з місця подій, і викачували воду. Однак вона надходила надто швидко", - зазначив Коннов.

Після евакуації людей була зроблена спроба врятувати військову машину, але зупинити надходження води в неї не вдалося.

Як запевняє Коннов, загрози розливу палива немає, оскільки баки машини герметичні. Вирішується питання щодо підйому техніки.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>