01.08.2020, 18:56

В ОАЕ запустили першу в арабських країнах атомну електростанцію

Ольга Романец | Всі новини автора
арабские эмираты

В Об'єднаних Арабських Еміратах успішно запущений перший з чотирьох енергоблоків АЕС "Барака". Станція стала першою АЕС в арабському світі. Зведення обійшлося в 24,4 млрд доларів США.

Про це пише видання DW, передає Час Пік.

Як повідомляється, до будівництва був притягнутий південнокорейський енергетичний концерн "Kepco".

Потужність станції після введення в дію всіх чотирьох енергоблоків становила 5600 мегават, що, як зазначає арабська сторона, покриє до чверті потреб країни в енергії.

Як повідомляється, зведення обійшлося в 24,4 млрд доларів США.

В Абу-Дабі неодноразово підкреслювали мирний характер ядерної програми ОАЕ і надали доступ до АЕС фахівцям МАГАТЕ та Всесвітньої асоціації організацій, що експлуатують атомні електростанції. З критикою проекту виступав Катар, який вважає станцію "загрозою для миру в регіоні".

Про запуск АЕС в своїй Twitter розповів віце-президент ОАЕ і правитель емірату Дубай Мухаммед бен Рашид Аль Мактум.

"Сьогодні ми оголошуємо про успіх ОАЕ в запуску першого в арабському світі мирного атомного реактора. Араби можуть відновити свою наукову кар'єру і конкурувати з іншими великими народами", - написав він.

Як повідомляється, станція розташована на узбережжі Перської затоки в регіоні Аль-Гарбія, в 250 км від Абу-Дабі. Вона побудована за тим же проектом, що й американська АЕС Пало-Верде (штат Арізона) споруди 1976 року.

Читайте також: У США зіткнулися два літаки: кілька людей загинули

]]>]]>Читайте останні новини України та світу в своєму смартфоні в додатку ]]>Час Пік]]>

Теги новин: