05.08.2020, 08:33

Вибухи у Бейруті: попередня причина трагедії, останні дані щодо жертв та постраждалих

Ливан, Бейрут, взрыв

У Лівані в порту Бейрута 4 серпня відбулися два потужні вибухи. Стали відомі попередні дані про причини того, що сталося. Влада повідомила про збільшення числа загиблих та постраждалих.

Міністр охорони здоров'я Лівану Хамад Хасан повідомив, що в результаті вибухів загинули понад 50 осіб, ще понад 3700 - отримали поранення, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

За інформацією телеканалу Al Jazeera, в результаті серії вибухів загинули щонайменше 78 осіб, і кількість жертв може зрости.

Взрывы в Бейруте

Заступник офіційного представника генсека ООН Фархан Хак в коментарі телеканалу Al Jazeera повідомив, що в результаті вибуху у Бейруті отримали поранення 48 співробітників Організації Об'єднаних Націй та 27 членів їх сімей.

Також в організації заявили, що вибухом пошкоджено корабель тимчасових сил ООН та члени його екіпажу.

"Одне з суден, пришвартованих в порту, було пошкоджено через вибух, в результаті чого кілька його співробітників були поранені", - йдеться в заяві.

Президент Лівану Мішель Аун скликав екстрене засідання Вищої ради оборони. За підсумками засідання Бейрут був оголошений містом лиха. Уряду рекомендовано на два тижні ввести надзвичайний стан. Всіх, хто знаходиться в зоні лиха, просять носити маски.

Як повідомляє телеканал LBC International на своїй сторінці в Twitter, за попередніми даними, вибух в порту Бейрута стався під час зварювальних робіт на одному зі складів порту, де знаходилося 2700 тонн конфіскованої аміачної селітри.

Повідомляється, що при виконанні зварювальних робіт по закладці отворів, через які зловмисники могли скоїти крадіжку, на складі в порту здетонував небезпечний вантаж.

За даними місцевих ЗМІ, МВС Лівану отримувало доповідь про загрозу зберігання в гавані вантажу вибухонебезпечних речовин ще чотири місяці тому, проте ніяких належних заходів вжито не було.

Міністр внутрішніх справ Лівану Мохамед Фехмі на місцевому телебаченні підтвердив, що причиною потужного вибуху в Бейруті може бути склад з величезною кількістю нітарта амонію, який зберігався в епіцентрі вибуху з 2014 року.

Прем'єр-міністр Лівану Хассан Діабі заявив, що відповідальні за вибух будуть покарані.
Прем'єр оголосив в середу, 5 серпня, національну жалобу за жертвами трагедії.

Взрывы в Бейруте

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>