14.08.2020, 10:01

Протести в Білорусі: найбільші підприємства країни почали страйки

Марина Началова | Всі новини автора
забастовки

По всій Білорусі тривають протести проти озвучених результатів президентських виборів і насильства над демонстрантами. Крім акцій на вулицях, на найбільших підприємствах країни почалися страйки.

До страйків приєдналися співробітники заводів МАЗ, БелАЗ, "Гродно-Азот" та інших, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Сотні робітників Білоруського автомобільного заводу в місті Жодіно 13 серпня призупинили роботу і пройшли маршем по території підприємства, вимагаючи прибрати з вулиць міста ОМОН, який масово затримував громадян, в тому числі випадкових людей, які просто поверталися з роботи. Також робочі вимагають оприлюднити протоколи з виборчих дільниць.

Мер Жодіно Дмитро Заблоцький пообіцяв робітникам, що ОМОН виведуть з міста, якщо не буде загрози захоплення адміністративних будівель і що автобуси БелАЗ більше не будуть передавати правоохоронним органам.

У той же день співробітники Мінського автомобільного заводу вийшли до заводоуправління. До протестів приєдналися колективи заводів "Керамін", "Терразіт", "Гродно-Азот", "Мінського тракторного заводу", підприємств "Белмедпрепарати", "Белкард", МАПІД, Білоруської державної філармонії, Національного художнього музею Білорусі та інші.

Раніше пішли чутки, що у президента Білорусі Олександра Лукашенка стався інсульт.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: