16.08.2020, 07:26

Telegram запустив офіційний канал для Білорусі та влаштував "альтернативні вибори" президента

Telegram запустил официальный канал для Беларуси

У Telegram з'явився офіційний канал компанії під назвою "Telegram Білорусь", в якому влаштували "альтернативні вибори" президента Білорусі. Чинний президент Олександр Лукашенко набирає лише 2% голосів.

Telegram запустив офіційний канал для Білорусі та додав білоруську мову в месенджері. На аватарке зображення біло-червоно-білого прапора Білорусі, який був державним символом республіки в 1991-1995 рр., повідомляє Час Пік.

"Білоруська мова стала доступною для всіх користувачів. Вона буде пропонуватися при реєстрації всім користувачам, у яких мова системи - білоруська. Крім того, будь-який бажаючий може переключитися на білоруську мову в налаштуваннях додатків Telegram", - повідомили в компанії.

У телеграм-каналі "Telegram Білорусь" запустили опитування, щоб уточнити, за кого громадяни республіки проголосували на минулих виборах президента. Відповідний пост з'явився на каналі у суботу, 15 серпня, о 21:03.

"Тестуємо опитування, в якому за частину варіантів можуть проголосувати тільки користувачі з Білорусі", - йдеться в повідомленні.

Компанія тестує нову функцію обмеження по геолокації в опитуваннях. Проголосувати можна лише з телефону з білоруської sim-картою. З українських та інших іноземних (не білоруських) сімок можна вибрати тільки "Я не з Білорусі".

Згідно з результатами опитування "За кого Ви проголосували на виборах президента Республіки Білорусь?", За Світлану Тихановську проголосувало 59 відсотків користувачів, за чинного президента Олександра Лукашенка - 2%.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк